Насіння гречки

Іордан Насіння гречки Іордан
20000.00 грн за 1 т
20.00 грнза 1 кг

Ізраїльська гречка сорту Йордан Сорт рекомендується для вирощування в умовах помірного конт..

Важлива з економічної та харчової точок зору культура, має постійний попит населення. Активно використовується в кулінарії, вважається важливим медоносом, застосовується як одна з сидератних культур. Насіння гречки проростають при температурі + 6°С, оптимальні умови + 15–20°С. Перші паростки на 6–7 день після забивання, зниження температури до -2°С ушкоджує точки зростання. Диплоїдна детермінантна рослина, прямостоячого типу, порожнисте стебло з ребрами, гроновидні суцвіття. Плід тригранний ромбічної форми.

Запилення перехресне, здійснюється комахами, в основному бджолами. Початок цвітіння на 30–35 день, тривалість до 45 днів. Період вегетації 65–80 днів в залежності від властивостей гібрида і погодних умов. Насіння гречки дуже вимогливе до вологи, транспіраційний коефіцієнт 500-600. Важлива біологічна особливість – рослина може засвоювати важкорозчинні фосфорні сполуки, недоступні для зернових культур.

Якими основними характеристиками володіють насіння гречки?

Насіння гречки характеризуються по сортовим і насіннєвим якостям, повинні бути внесені до Державного реєстру та відповідати нормативним вимогам.

Категорія Чистота, не менше % насіння Кількість інших насіння, в тому числі засмічених, од. Схожість, не менше %
ОН (насіння первинних ланок оригінаторів) 99 15 (8) 92
ЕН (елітне насіння) 98,5 20 (10) 92
РН (репродукційне насіння) 98 100 (60) 92
РНт (товарне насіння) 97 120 (80) 87

Посівне насіння гречки перевіряється за сортовими та посівними якостям і повинні мати документи відповідного зразка. Забороняється до використання посівний матеріал гречки, в якому виявлені карантинні бур'яни і шкідники, насіння отруйних рослин, живі шкідники усіх категорій. Контроль виконується спеціальною організацією з урахуванням положень ДСТУ 4138-2002 та рекомендацій міжнародної методики ISTA. Внутрішня передпосівна перевірка виконується шляхом аналізу насіння на чистоту і відходи, відбираються дві незалежні проби.

До господарсько-біологічних характеристик відносяться наступні показники:

  • термін дозрівання;
  • вегетаційний період;
  • біологічна врожайність;
  • технологічні властивості крупи;
  • стійкість до вилягання і осипання;
  • стійкість до шкідників;
  • оптимальні температури вирощування.

На що варто звернути увагу, і чому краще купити насіння гречки в інтернет-магазині SVG Group?

Компанія з повагою ставиться до кожного сільгосппідприємства незалежно від обсягу замовлення. Наші співробітники завжди готові надати професійні консультації щодо вибору сорту з урахуванням кліматичних умов і технологій вирощування. Багато разових покупців стають нашими постійними клієнтами, вони на власному досвіді оцінили вигоди співпраці з магазином. Переваги компанії:

  • надаємо можливість купити якісне рекомендоване для всіх регіонів насіння;
  • доступна сільгоспвиробникам ціна;
  • кращі сорти в Україні;
  • гарантований продаж замовлених партій;
  • реалізація оптом і в роздріб;

Ми пропонуємо насіння гречки купити як вітчизняних, так і іноземних виробників, в тому числі і трансгенні. Усі партії пройшли реєстрацію у відповідних державних організаціях і мають супровідні документи, що характеризують властивості сорту.

Особливості посіву посівного матеріалу гречки

Культура розміщується після зернобобових, просапних, льону, збирання озимих культур. Посів робиться рядним способом, кількість насіння 2–3 млн/га в залежності від характеристик площ, вологи і кліматичної зони вирощування. Температура на глибині 10 см повинна бути вище + 10°С, важлива вимога – виключення ймовірності заморозків. Відразу після посіву для прискорення і підвищення рівномірності сходів робиться прикочування голчастими котками, бур'яни знищуються за показниками засміченості поля.

Глибина загортання насіння на дерново-підзолистих землях до 5 см, на чорноземах до 8 см. Культура ефективно використовує залишки добрив після попередників, при їх недостатності рекомендується вносити фосфорні та калійні. Збір врожаю починається після побуріння приблизно 60–75% насіння, частіше застосовується технологія в два етапи. Скошування вранці зменшує інтенсивність осипання насіння, через 2–3 дні при гарній погоді вологість валків зменшується до 16%, що дозволяє починати обмолот. Тривале лежання в валках призводить до значної втрати врожайності через осипання. Зібраний урожай очищається і висушується до показників відносної вологості не вище 15%.


Часті питання покупців

Які господарсько-біологічні характеристики насіння гречки?

До господарсько-біологічних характеристик відносяться наступні показники:
  • термін дозрівання;
  • вегетаційний період;
  • біологічна врожайність;
  • технологічні властивості крупи;
  • стійкість до вилягання і осипання;
  • стійкість до шкідників;
  • оптимальні температури вирощування.

Згідно яких якостей перевіряють насіння гречки?

Посівне насіння гречки перевіряють згідно сортових та посівних якостей.

Які виробники насіння гречки у Вас продаються?

Ми пропонуємо насіння гречки вітчизняних та закордонних виробників.

Чому краще купити насіння гречки у Вас?

Увесь посівний матеріал гречки зареєстрований та має документи, які характеризують властивості і якості сорту.